Import auto

De historie van een auto die uit een ander land afkomstig is, is vaak niet goed te achterhalen. Let dus goed op met de aankoop van een geimporteerde auto!

Schadeverleden

Helaas wordt er ook in het buitenland gefraudeerd met schadeauto's. Het kan zijn dat de auto ongemelde schade heeft gehad in het buitenland, waardoor deze schade niet geregistreerd is, deze auto's kunnen goedkoop worden opgekocht door handelaren. Deze handelaren repareren deze auto's op een goedkope en slechte manier. De kopende partij weet dit niet en ziet een in eerste opzicht goed uitziende auto.

BPM bedrag

Heeft u interesse in het kopen van een geimporteerde auto, controleer dan als de auto reeds is geimporteerd of het BPM bedrag klopt voor de auto. Ishet BPM bedrag van de auto te laag? Dan heeft het voertuig waarschijnlijk schade gehad in het buitenland. De BPM wordt berekend aan de hand van de aankoopwaarde, een auto met schade heeft een lagere waarde en daardoor hoeft er ook minder BPM betaald te worden.

Kilometerstand

In Nederland wordt veel met kilometerstanden gefraudeerd. Auto's met lage tellerstand leveren uiteraard meer op, dit is dus een makkelijk manier om meer waarde aan de auto te geven. Deze manier van frauderen vindt ook plaats in het buitenland. Controleer daarom altijd voordat je een import auto koopt of de kilometerstand klopt.

import auto check

Gestolen auto

Het kan voorkomen dat een auto die als gestolen staat gerapporteerd, te koop wordt aangeboden. Als criminelen een auto stelen, dan willen ze er zo snel mogelijk vanaf. Om dit voor elkaar te krijgen wordt de auto soms voor weinig geld verkocht aan een onwetende koper die de auto vervolgens importeert. Als je een gebruikte auto koopt, dan wil je natuurlijk niet dat deze gestolen is!

Hoe te voorkomen?

Door het uitvoeren van onze gratis kentekencheck. Staat de auto nog niet geregistreerd op kenteken, dan kunt u een check uitvoeren aan de hand van het chassisnummer van de auto.
Onderstaande punten zijn altijd goed om uit te voeren en kunnen een mogelijke miskoop voorkomen:

  • Kijk het onderhoudsboekje na (onderhoudsboekjes worden soms ook nagemaakt)
  • Let op ongelijke kieren tussen panelen (kan op onjuist herstel duiden)
  • Let op kleurverschil tussen panelen (kan schade zijn overgespoten)
  • Maak een proefrit (let op geluiden, trillingen en wegligging)
  • Laat een aankoopkeuring/inspectie uitvoeren
Blijf altijd gebruik maken van uw gezond verstand, is een auto kort ervoor geimporteerd en staat deze nu al te koop? Wees dan op uw hoede.

Het is volledig gratis, waar wacht je nog op?

Begin