Kilometerstand check

De kilometerstand van een auto checken?
Bij het kopen van een tweedehands auto wilt u niet dat de kilometerteller een onjuiste stand aangeeft. Je kunt er helaas niet zomaar van uitgaan dat de kilometerstand die op de teller staat klopt. Om kilometerstanden fraude tegen te gaan is de NAP (Nationale Autopas) in het leven geroepen. Dit keurmerk waarborgt de registratie van kilometerstanden op verschillende momenten, waaronder APK controles en onderhoud vanaf €150,-. Garagebedrijven zijn verplicht om de tellerstanden bij de RDW te registreren. De taken van stichting Nationale Autopas (NAP) zijn sinds 2014 zijn overgenomen door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Uitkomst kilometerstand check

In het kentekenrapport wordt de laatst geregistreerde kilometerstand van de auto gecontroleerd en melding gegeven of de kilometerstand logisch is.
De kilometerstand check kan de volgende waarden geven op het kenteken: logisch, onlogisch of geen oordeel.

  • Bij een logische kilometerstand dan lopen de tellerstanden op.
  • Met een onlogische kilometerstand, dan zijn de kilometerstanden door de tijd heen niet oplopend en is er mogelijk mee gesjoemeld.
  • Geen oordeel wordt vaak gegeven bij geïmporteerde auto’s omdat in het buitenland vrijwel geen kilometerstanden worden bijgehouden. In dat geval blijft het onzeker of de tellerstand klopt.

Doe daarom altijd een kilometerstand check wanneer je een tweedehands auto koopt, zodat je controleert of de tellerstand niet is teruggedraaid.

kilometerstand check

Het is volledig gratis, waar wacht je nog op?

Begin